De invloed van hosting op seo

15-09-2017 - Heeft hosting invloed op SEO? Jazeker. En daar zijn drie redenen voor. Echter, de zoekmachines werken in het geval van hosting alleen met minpunten. Een goede hosting zorgt in die zin niet voor beter gevonden worden maar een slechte hosting zorgt wel voor een daling in de resultaten.


De eerste reden is de kwaliteit van de hosting, en wel de snelheid. Hostingproviders met mindere kwaliteit hebben een lagere datasnelheid en het duurt dus langer voordat de pagina van een website volledig geladen is. Opmerkelijk is dat veel mensen denken dat de snelheid van websites enkel hun eigen internetsnelheid, browser of computer betreft. De hosting speelt hier dus ook in mee. Google denkt aan de bezoeker van de website: websites die erg sloom zijn worden vaak als ongewenst ervaren en dalen hierdoor in de zoekresultaten.

De tweede belangrijke reden is de up- en downtijd. Wanneer de server regelmatig storingen heeft waardoor websites onbereikbaar zijn, zullen zoekmachines hier minpunten op zetten. Daarnaast zijn andere websites op dezelfde server ook nog van invloed. Hoeveel invloed dit daadwerkelijk heeft, is niet duidelijk. Maar dat het invloed heeft, is een feit. Wanneer andere websites op dezelfde server bij bijvoorbeeld Google bekend staan als ‘spam’ of ‘onbetrouwbaar’ heeft dit inpekt op de zoekresultaten van alle andere websites op dezelfde server.

Wilt u meer weten over hosting of SEO? Neem gerust contact met ons op.

Jos van Ginkel

Jos van Ginkel

jos@webeagle.nl

Deze tip delen:

BEL GERUST...

Web Eagle

Kamperfoelielaan 12

6713 EE, Ede

Kvk: 58275762

BTW: NL 852959461B01


06-20985579

info@webeagle.nl


Bekijk hier onze tips

28-06-2018 - Web Eagle biedt unieke oplossingen voor website/webshops, huisstijlen en diverse vormen van reclame. Door de toenemende vraag naar totaaloplossingen hebben wij vanuit strategisch oogpunt besloten samen te werken met Carola Fotografie om onze klanten op die manier te kunnen voorzien van professionele websites en reclamemateriaal inclusief de professionele fotografie.