De toekomst van technologie

29-08-2017 - Het is nu 46 jaar geleden dat de eerste e-mail op onze wereld werd verzonden. De eerste grote stap naar een nieuwe, toen onvoorstelbare, wereld was gezet. Inmiddels kunnen wij niet meer zonder en verbazen wij ons als de e-mail dezelfde dag nog niet is beantwoord! Als de technologie in deze sneltreinvaart doorgaat, wat staat ons dan over 50 of 100 jaar te wachten?


De meeste recente ontwikkelingen zijn toch wel de nieuwe programmeertechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk om programma’s zo slim te maken dat zij hun eigen keuzes kunnen maken op basis van ervaring. Hoe nieuw is kunstmatige intelligentie eigenlijk? Dat hangt er geheel vanaf welke definitie je hanteert.

De meest bekende definitie gaat als volgt: “Kunstmatige intelligentie is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont.” De andere definitie luidt: “Kunstmatige intelligentie is een techniek waarbij machines, software en apparaten zelfstandig problemen kunnen oplossen.” De eerste definitie is nogal oud. Namelijk uit 1887. Het apparaat had de naam Comptometer en werd uitgevonden door Dorr Eugene Felt: de rekenmachine.

Programma’s die leren door eigen ervaring zie je vandaag de dag steeds meer. Denk alleen al aan de suggesties van muziek en films die gegeven worden door Spotify of Netflix. Maar ook de zelfrijdende auto’s, SIRI en het gebruik van Google en Youtube. Zelfs de reclames op websites zijn specifiek op jou gericht, en wanneer je erop klikt, wordt er geregistreerd dat je mogelijk geïnteresseerd bent. Deze gegevens worden later weer gebruikt en zo kun je stellen dat de software leert op basis van ervaring.

In het begin was de techniek bedoeld als hulpmiddel. Inmiddels heeft de techniek vooral een adviserende rol. En de toekomst? De verwachting is dat de techniek in de toekomst een beslissende rol zal aannemen. Iedereen is het erover eens: de intelligente techniek gaat ons denkvermogen ver en snel voorbij.

Uw bedrijf heeft talloze mogelijkheden om deze moderne technologie toe te passen in uw organisatie. Zowel het beheren van klantrelaties, verkoopprocessen en interne processen kunnen met moderne tools krachtiger en sterker worden.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw bedrijf? En of het rendabel is? Neem gerust contact met ons op.

BEL GERUST...

Web Eagle

Willem van Oranjestraat 26

5307 HT, Poederoijen

Kvk: 77375505

BTW: NL 003189409B20


06-20985579

info@webeagle.nl